in ,

De klok tikt door in Parijs: Barça moet haast maken met Neymar

Begin juli bevestigde Leonardo, technisch directeur van Paris Saint-Germain, dat er sprake was van oppervlakkig contact tussen de Fransen en FC Barcelona over een eventuele transfer van Neymar. Sindsdien zijn de geruchten over een terugkeer van de Braziliaan opvallend genoeg afgenomen. Toch lijkt Barcelona de transfer nog niet uit het hoofd te hebben gezet. De club hoopt nog steeds op een hernieuwde samenwerking met Neymar.

Neymar lijkt ook niets anders dan terug te willen keren naar Barcelona, de club die hij in 2017 na vier seizoenen verliet voor Paris Saint-Germain. De Braziliaan heeft zich haast onmogelijk gemaakt bij zijn huidige werkgever. Zo kwam Neymar niet opdagen bij de eerste training op 8 juli, tot woede van de Franse topclub. Nog geen week later verbaasde Neymar vriend en vijand door in een interview de Remontada van Barcelona tegen PSG het mooiste moment van zijn carrière te noemen. Waar de clubleiding van PSG eerst niets wilde weten van een vertrek van de Braziliaan, lijkt het nu toch van gedachten te zijn veranderd. Alhoewel Neymar donderdag weer aansloot bij de groepstraining, zijn de Fransen langzamerhand klaar met de speler.

Dure deadline

Dat Barcelona serieuze interesse heeft in de terugkeer van Neymar, is eigenlijk geen geheim meer. Tijdens de persconferentie voorafgaand de presentatie van Frenkie de Jong zei Josep Maria Bartomeu nog dat er niks speelde. De media weten echter wel beter. Zo weet Mundo Deportivo te melden dat de Fransen Barcelona een deadline hebben voorgelegd. PSG wil voor 11 augustus, dan begint de Franse competitie weer, duidelijkheid over de toekomst van Neymar. Dat wordt een race tegen de klok voor Barcelona, dat op dit moment niet over de middelen beschikt om Neymar definitief over te nemen van PSG. De Fransen maken het de Catalanen namelijk niet makkelijk. Zo verlangt Nasser Al-Khelaïfi nog steeds een slordige 300 miljoen euro voor zijn sterspeler. Een bedrag dat Barcelona nooit en te nimmer zal neerleggen voor een speler. Een spelerswissel, dat lang aan de orde leek, is inmiddels geen optie meer voor PSG. De Fransen zien niks liever dan zakken met geld.

Braziliaanse transfercarrousel op komst

De afgelopen dagen werd er gespeculeerd over een mogelijke huur met verplichte optie tot koop. Dat zou voor Barcelona wel degelijk een serieuze optie zijn. De club spendeerde de afgelopen maanden al heel wat miljoenen voor de komst van Antoine Griezmann en Frenkie de Jong. Daarnaast hoopt de club nog steeds op korte termijn Firpo Junior te kunnen verwelkomen. Op dit moment is Barcelona simpelweg niet in staat om de markt te betreden met een groot zak geld. Daarvoor zullen eerst enkele spelers Camp Nou moeten verlaten. Malcom moet de eerste worden. De Braziliaanse reisde donderdag af naar Rusland om zijn transfer naar Zenit te voltooien. Verwacht wordt dat beide clubs de transfer vandaag wereldkundig maken.

Coutinho

Daarnaast hoopt Barcelona nog steeds op een vertrek van Coutinho. De Braziliaan lijkt door de komst van Griezmann en mogelijke terugkeer van Neymar uitgespeeld te zijn in Barcelona. Aangezien Coutinho de duurste aankoop in de geschiedenis van Barcelona is, hoopt de club een groot deel van dat bedrag terug te zien in de verkoop. Op dit moment is het echter opvallend stil rondom de Braziliaan, die in juli de Copa América veroverde met zijn land.

De tijd vliegt en dat betekent dat ook de transfermarkt zijn einde nadert. Terwijl de Neymariaanse klok in Parijs doortikt, lijkt die van Barcelona zo af en toe stil te staan. Niettemin heeft Barcelona nog een kleine maand om de succesvolle voorhoede van een aantal seizoenen geleden te herstellen. Wordt vervolgd…

Dani Alves keert met overvolle prijzenkast terug naar Brazilië

Wagué

Barcelona promoveert vleugelverdediger naar A-selectie