in

‘Nog eens 20 miljoen euro zette een streep door de terugkeer van Neymar’

Het leek afgelopen zomer eindelijk te gebeuren. Na maandenlange geruchten stond Neymar op het punt terug te keren bij FC Barcelona. De club stond met open armen op hem te wachten, maar Paris Saint-Germain stak een stokje voor zijn terugkeer. De Fransen eisten nog eens 20 miljoen euro extra boven op een bizarre aanbieding.

Barcelona bood 130 miljoen euro, inclusief Ivan Rakitic, Jean-Clair Todibo en Ousmane Dembélé voor Neymar, aldus Mundo Deportivo. Het was de bedoeling dat Dembélé tijdelijk de overstap zou maken naar Parijs. Alhoewel de Fransen gecharmeerd waren van de spelers, ging het niet akkoord met de aanbieding. Ze wilden 150 miljoen euro zien voor hun sterspeler. Daar kon Barcelona niet aan voldoen, omdat de club die zomer al flink had uitgegeven. Voor ruim 200 miljoen euro verwelkomden de Catalanen Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Junior Firpo en Neto.

De onderhandelingen en de terugkeer van Neymar liepen spaak door 20 miljoen euro. Voor de Braziliaan zat er niets anders op dan nog een jaar in de Franse hoofdstad. Hij had er geen geheim van gemaakt dat hij wilde terugkeren bij zijn oude geliefde. Neymar scheen heimwee te hebben naar Barcelona. Hij probeerde een vertrek te forceren door niet te verschijnen op de eerste training en in verschillende interviews mooie herinneringen aan zijn periode in Barcelona naar boven te halen. Zo noemde hij de 6-1 overwinning op PSG het mooiste moment in zijn leven.

Dan maar in 2020?

Het heeft er alle schijn van dat Barcelona komende zomer nog een poging waagt. Griezmann weet de hoge verwachtingen niet waar te maken en Luis Suárez raakt op leeftijd. Aan Lionel Messi zijn kwaliteiten wordt natuurlijk niet getwijfeld, maar de Catalanen blijven te vaak afhankelijk van hem. Daar moet een oplossing voor komen en die rol is Neymar natuurlijk op het lijf geschreven. De kans is reëel dat Philippe Coutinho bij de deal wordt betrokken. De Fransen wilden hem afgelopen zomer al verleiden tot een transfer, maar toen trok Bayern München aan het langste eind.

Neymar tijdens één van zijn laatste wedstrijden in het shirt van Barcelona, alvorens hij voor 222 miljoen euro vertrok naar Parijs.

Dit elftal is volgens jullie het beste Barcelona aller tijden

Messi Sevilla

REWIND | Een geweldige Messi schiet Barcelona langs Sevilla