in , ,

WINWIN LOLLOL WTFWTF CryCry OMGOMG

Blessure Sané maakt de weg vrij voor Philippe Coutinho

Philippe Coutinho kwam in de winter van 2018 voor een bedrag van €120 miljoen over van Liverpool. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot €160 miljoen, waarmee hij in één klap de duurste speler werd in de geschiedenis van FC Barcelona. Nog geen twee jaar later lijken niet alleen de fans, maar ook de club klaar te zijn met de Braziliaan. 

Terwijl de media volop speculeerden over zijn toekomst, meldde Coutinho zich deze week voor het eerst na zijn vakantie bij zijn club. De Braziliaan won in juli de Copa América met zijn land, waardoor hij wat langer vakantie genoot. Hij kwam donderdagnacht, in de 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Napoli, nog niet in actie. De vraag is of Coutinho morgenavond wel in actie komt, of dat hij zijn laatste wedstrijd in het shirt van Barcelona al heeft gespeeld. De Catalanen duwen de recordaankoop namelijk, door de komst van Antoine Griezmann en de eventuele terugkeer van Neymar, langzamerhand richting de uitgang. Coutinho zijn opties zijn echter flink geslonken. Donderdagavond sloot de Engelse transfermarkt, waardoor er nog maar twee reëele opties overblijven. 

https://twitter.com/fcbarcelona/status/1158791165539475456?s=21

Bayern München

De Duitse recordkampioen nam na vorig seizoen afscheid van Arjen Robben en Franck Ribery. Beide spelers waren in het bezit van een aflopend contract en maakten een einde aan hun tijdperk in Beieren. De Nederlander en de Fransman vormden een decennia lang het gezicht van de Beierse aanval. In München resteert nu de vraag welke vleugelspelers de clubiconen moeten doen vergeten. Met Kingsley Coman en Serge Gnabry heeft de club twee buitenspelers in huis die de potentie hebben om uit te groeien tot de sterren van het hedendaagse en toekomstige voetbal. De vraag is echter of Bayern München het aandurft met beide spelers. Coman is namelijk vaker wel dan niet geblesseerd, terwijl Gnabry pas een volledig seizoen met Bayern achter de rug heeft. 

In München resteert nu de vraag welke spelers Arjen Robben en Franck Ribery moeten doen vergeten.

Leroy Sané moest deze zomer de absolute topaankoop worden van Bayern München. Lange tijd leek het erop dat de aanvaller van Manchester City zou terugkeren naar zijn thuisland, maar een ernstige blessure gooit roet in het eten. Coutinho wordt door de media als een van de alternatieven genoemd.

https://twitter.com/fernandinho/status/1159512599802908672?s=21

Paris Saint-Germain

De Spaanse kranten staan vol met speculaties over de toekomst van Neymar. De Braziliaanse vedette van Paris Saint-Germain zou zelf heel graag terug willen keren naar Barcelona, maar staat volgens de laatste geluiden ook in de belangstelling van Real Madrid. De Madrilenen zouden zelfs heel ver willen gaan voor Neymar. Dat de toekomst van de Braziliaan buiten Parijs ligt, lijkt wel duidelijk. De Franse topclub lijkt ook wel klaar te zijn met de aanvaller, die de Fransen in de zomer van 2017 een vermogen kostte. Barcelona hoopt de duurste speler aller tijden de komende weken voor de tweede keer te verwelkomen. Coutinho zou dan wel eens de omgekeerde route kunnen bewandelen. Geld is geen probleem voor PSG, dat het deze transferperiode opvallend rustig aan doet. Bij een vertrek van Neymar ligt in Parijs een mooie rol in het verschiet voor Coutinho. 

Abel Ruiz FC Barcelona

Ruiz sluit vertrek bij Barcelona niet uit

Messi's doelpunt tegen Liverpool

Messi scoort mooiste Champions League-doelpunt