in

Ruiz sluit vertrek bij Barcelona niet uit

Abel Ruiz FC Barcelona

Het grote talent Abel Ruiz maakte tegen Napoli zijn eerste speelminuten in de voorbereiding FC Barcelona. De 19-jarige aanvaller moet komend seizoen gaan concurreren met Luis Suarez en Antoine Griezmann, maar het belangrijkste voor de aanvaller is dat hij aan spelen toekomt.

De kersverse Europees kampioen hoopt Ernesto Valverde in de komende wedstrijden te kunnen overtuigen om een plek in het eerste elftal veilig te stellen Ruiz liet zich afgelopen jaar zien bij Barcelona B en bij Spanje U19 was de spits van groot belang. Echter weet de aanvaller ook dat er nog een aantal verschuivingen binnen de selectie zullen plaatsvinden. Ruiz houdt de optie om op huurbasis te vertrekken dan ook open. ”Ik wil als speler en persoon groeien en vechten voor de doelen en dromen die ik heb”, zei Ruiz na afloop van het duel met Napoli. ”Ik sluit een verhuurperiode niet uit, want ik wil gewoon voetballen. Dat is het enige wat telt voor mij.”

De Spanjaard speelde tegen Napoli 45 minuten mee en creëerde een aantal uitstekende kansen. ”De wedstrijd was goed in balans. We hebben het goed gedaan en ik ben erg blij met mij eerste minuten bij het eerste elftal.”

Nieuwe nominatie voor De Jong: Middenvelder van het Seizoen

Blessure Sané maakt de weg vrij voor Philippe Coutinho