in ,

Nieuwe nominatie voor De Jong: Middenvelder van het Seizoen

Het houdt maar niet op voor Frenkie de Jong. De Nederlander won het afgelopen seizoen de nationale dubbel met Ajax, bereikte in het shirt van de Nederlandse recordkampioen de halve finale van de Champions League en verdiende een transfer naar zijn droomclub FC Barcelona. Zijn prestaties in het miljoenenbal bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Vorige week werd De Jong al genomineerd als Voetballer van het Jaar en vandaag maakt de UEFA bekend dat hij in de race is om Middenvelder van het Seizoen te worden.

Zijn transfer naar FC Barcelona, de club waar hij sinds kleins af aan al fan van is, werd in januari al wereldwijd aangekondigd. In de maanden daarna ontpopte de 21-jarige middenvelder zich tot de absolute smaakmaker van Ajax. Met de Amsterdammers verbaasde De Jong vriend en vijand door ten koste van Real Madrid en Juventus de halve finales van de Champions League te bereiken. Vooral in de returnwedstrijd tegen Real Madrid maakte de Nederlander veel indruk. De beelden waarop hij Luka Modric, wereldvoetballer van het jaar 2018, volslagen kansloos laat, gingen de wereld over.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1159445241931415552?s=20

Zijn indrukwekkende optreden in de Champions League afgelopen seizoen, maakt De Jong een van de kanshebbers voor de titel Middenvelder van het Seizoen. Om zich daadwerkelijk tot Middenvelder van het Seizoen te bekronen, moet hij zien af te rekenen met Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) en Jordan Henderson (Liverpool).

Messi

Frenkie de Jong is niet de enige Barcelona-speler die vandaag een nominatie kreeg van de UEFA. De UEFA maakte namelijk bekend dat Lionel Messi, samen met Sadio Mané (Liverpool) en Cristiano Ronaldo (Juventus) in de race is om Aanvaller van het Seizoen te worden. De aanvoerder en sterspeler van Barcelona werd het afgelopen seizoen topscorer van de Champions League met twaalf doelpunten in tien wedstrijden. Messi was met drie en twee doelpunten mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van respectievelijk Olympique Lyon en Manchester United. Evenals De Jong is Messi ook in de race om Voetballer van het Jaar te worden.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1159447563159908355?s=20

Naast De Jong en Messi heeft ook doelman Marc-André Ter Stegen een nominatie gekregen van de UEFA. De doelman, die onmisbaar is geworden voor Barcelona, maakt uiteraard kans om Doelman van het Seizoen te worden. Ter Stegen heeft concurrentie van Alisson Becker (Liverpool) en Hugo Lloris (Tottenham Hotspur). De winnaars worden bekend op 29 augustus. Dan vindt namelijk ook de loting voor de groepsfase van de Champions League 2019/2020 plaats.

FC Barcelona - Napoli 2-1

Samenvatting | FC Barcelona – Napoli (2-1)

Abel Ruiz FC Barcelona

Ruiz sluit vertrek bij Barcelona niet uit