in ,

WINWIN

Frenkie de Jong en Lionel Messi in de race voor beste voetballer ter wereld

FC Barcelona kende uiteraard een teleurstellend vorig seizoen. De Catalaanse grootmacht verspeelden binnen een aantal weken hun kansen op de felbegeerde treble. In de halve finales van de Champions League ging de club troosteloos ten onder tegen Liverpool en in de bekerfinale was Valencia met 1-2 te sterk. Toch zijn de verrichtingen van de spelers niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn aanvoerder en sterspeler Lionel Messi én nieuwkomer Frenkie de Jong door de FIFA genomineerd als Speler van het Jaar.

Frenkie de Jong dankt zijn nominatie natuurlijk aan zijn prestaties in het shirt van Ajax en het Nederlands elftal. De middenvelder kende een geweldig seizoen met de Amsterdammers. De Nederlandse recordkampioen won de nationale dubbel en bereikte voor het eerst in meer dan twintig jaar de halve finales van de Champions League. Daarnaast werd De Jong verkozen tot beste speler van de Nederlandse competitie. Als spelmaker en aanjager op het middenveld vervulde De Jong een belangrijke rol binnen de succesformatie van Erik ten Hag. Het afgelopen seizoen was ook het seizoen van zijn doorbraak in het nationale team. Met Oranje versloeg De Jong grootmachten als Duitsland en Frankrijk en bereikte hij de finales van de Nations League.

De Jong oogstte met zijn onbevangen spel veel lof bij de buitenwereld. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste Europese topclubs zich meldden bij zijn management. Lange tijd leek de Nederlander naar PSG te verkassen, maar hij koos uiteindelijk toch voor zijn droomclub: FC Barcelona. Zondag kan De Jong voor het eerst zijn opwachting maken in Camp Nou. Barcelona speelt dan de traditionele wedstrijd om de Joan Gamper Cup. Arsenal is om 20:00 uur de tegenstander.

Frenkie de Jong oogstte met zijn onbevangen spel veel lof bij de buitenwereld. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste Europese topclubs zich meldden bij zijn management.

Lionel Messi

Ook Lionel Messi maakt kans om uitgeroepen te worden tot Speler van het Jaar. Alhoewel de Argentijn met Barcelona slechts de Spaanse Supercup en de landstitel veroverde, kende hij persoonlijk wederom een uitstekend seizoen. De aanvoerder van Barcelona werd topscorer van de Liga met 36 doelpunten in 34 wedstrijden. Ook in de Champions League vond hij het vaakst net net: twaalf keer. Messi werd al vijf keer eerder verkozen tot Speler van het Jaar, voor het laatst in 2015.

De uitreiking van de FIFA-awards vindt plaats op 23 september in Milaan. Stemmen kan via deze link!

Andorra Gerard Pique

Pique flikt het! Andorra naar de Segunda Division B

Voorbereiding op Trofeu Joan Gamper in volle gang: Suárez sluit weer aan