in , ,

De Jong helpt Barcelona met winnende treffer naar volgende ronde Copa

FC Barcelona heeft met veel moeite de volgende ronde bereikt in de Copa del Rey. De ploeg van trainer Ronald Koeman was woensdagavond met 1-2 te sterk voor Rayo Vallecano. Frenkie de Jong was opnieuw ontzettend belangrijk.

Barcelona speelde een behoorlijke eerste helft waarin het best wat mogelijkheden creëerde. Na tien minuten spelen viel een vrije trap van Lionel Messi bijna binnen. Een indraaiende bal ging op het doel af, maar doelman Dimitrievski wist redding te brengen. Araujo ging net onder de bal door. Niet lang daarna was Frenkie de Jong heel dicht bij de openingstreffer. De Nederlander werkte de bal met een sliding op de lat na een voorzet van Junior Firpo. Barcelona bleef jagen op een bevrijdend doelpunt en de kansen bleven komen. Trincao mocht alleen op het vijandelijke doel af, maar hij stuitte op de doelman. In de rebound was het Riqui Puig die met een harde knal de paal raakte. In de eerste helft waren ook nog twee overtredingen op Trincao in het strafschopgebied. Maar er kwamen geen penalty’s.

Direct na rust was het Messi die de lat raakte uit een vrije trap. Barcelona bleef de betere ploeg, maar het ging vrij moeizaam. Rayo Vallecano creëerde niet veel, maar het kwam in de 62e minuut wel op voorsprong. Fran Garcia kreeg de bal over de doellijn. Het duurde niet lang voordat Barcelona weer op gelijke hoogte kwam. Het was Lionel Messi die voor de 1-1 zorgde. Met nog tien minuten op de klok liet De Jong maar weer eens zien hoe belangrijk hij op dit moment is. Na een strakke voorzet van Jordi Alba schoot de Nederlander van dichtbij raak: 1-2. Zijn treffer bleek aan het einde van de rit genoeg voor een plek in de volgende ronde van de Copa del Rey!