in ,

Koeman blij met late zege: ”Hebben karakter getoond”

Ronald Koeman

Het ging niet eenvoudig, maar Barcelona plaatste zich woensdagavond voor de kwartfinale van de Copa del Rey door met Real Valladolid: 1-2. Het verschil was klein in de score, maar volgens trainer Ronald Koeman was de zege terecht.

”We verdienden het de hele wedstrijd om door te gaan”, vertelt Koeman na afloop in gesprek met Marca. ”We speelden prima. In de eerste helft misten we nogal wat kansen op doelpunten, maar in de tweede helft hebben we karakter getoond. Uiteindelijk winnen we door goals van hoge kwaliteit.”

De winnende treffer werd gemaakt door Frenkie de Jong. De middenvelder maakte alweer zijn vierde doelpunt in januari. ”Hij heeft veel kwaliteiten in de opbouw van achteruit, maar hij is ook een speler die in aanvallend opzicht meer moest doen. Deze Frenkie is een completere versie van de Frenkie die hij bij Ajax was”, aldus Koeman.