in ,

Messi blikt terug: ”Winst Copa del Rey was heel belangrijk”

Messi Pedri

Voor FC Barcelona is een hectisch seizoen bijna ten einde. Na een moeizame eerste seizoenshelft kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman na de winterstop echt op gang. Dat was niet genoeg voor de landstitel, maar de Copa del Rey werd wel gewonnen. Volgens sterspeler Lionel Messi een belangrijke moment.

”De Copa del Rey was voor onze kleedkamer een keerpunt” vertelt Messi in gesprek met Olé. ”De selectie is jong en dit seizoen zijn er veel nieuwe mensen bijgekomen. Daarnaast kwamen we als club uit een periode waarin het minder ging en de resultaten anders waren. En los daarvan, houd ik ervan om prijzen te winnen. Hoe meer, hoe beter.”

Na afloop van de gewonnen finale tegen Athletic Bilbao (0-4) wilden veel teamgenoten op de foto met Messi. De Argentijn kijkt er met een goed gevoel op terug. ”Het was mooi om zoveel jongens uit de jeugdopleiding te zien, die hetzelfde gevoel als mij hadden. Ik weet hoe het voelt om vanuit de jeugd te komen. Maar er wilden ook een aantal veteranen op de foto. Het was in veel opzichten een prachtig moment.”

Martens dolgelukkig met Champions League: ”Een droom is uitgekomen”

Ronald Araujo

FC Barcelona pas laat voorbij degradant Eibar in slotduel