in

Pique flikt het! Andorra naar de Segunda Division B

Andorra Gerard Pique

Voor FC Andorra zijn het momenteel fantastische maanden. Afgelopen jaar werd de club overgenomen door Kosmos Holding, waar Gerard Pique mede-eigenaar van is. Bovendien werd de club direct kampioen in de hoogste Catalaanse Divisie. Maar de club kreeg maandag nog meer goed nieuws. De Spaanse voetbalfederatie heeft Andorra uitgekozen om de plek van Reus in te vullen in de Segunda Division B.

Andorra zou na het winnen van de Catalaanse titel aanvankelijk promoveren naar het vierde niveau in Spanje, maar omdat Reus, dat afgelopen seizoen speelde in de Segunda Division, financiële problemen kreeg, is er een plek vrij gekomen in de Segunda Division B.

Verschillende clubs dienden afgelopen week een verzoek in tot promotie naar de Segunda Divion. Een van de eisen was dat de clubs een bedrag van 452.022 euro moesten betalen om de positie van Reus te kopen. Het Andorra van Gerard Pique had weinig problemen met de eisen van de federatie en werd maandag door de RFEF verkozen voor de promotie naar de Segunda Division B. Daarmee komt de club van Pique, die afgelopen week ook een andere club kocht in dezelfde competitie als Barcelona B.

Voor Andorra is de overstap naar de Segunda Division B een behoorlijke stap. De club heeft daarom besloten om komend seizoen in het Prada de Moles Stadion te gaan spelen. In de toekomst wil de club zijn eigen stadion bouwen dat ruimte moet bieden aan 15.000 fans.

Barça Fan

Barça-fan steelt de show tijdens afgang Real

Frenkie de Jong en Lionel Messi in de race voor beste voetballer ter wereld