in

Gerard Pique koopt opnieuw een club

Gerard Pique heeft opnieuw een voetbalclub overgenomen. De verdediger van FC Barcelona timmert al jaren aan de weg als zakenman en kocht eerder dit jaar FC Andorra. Volgens de Spaanse sportkrant Sport heeft Pique nu opnieuw beet. Het Catalaanse Gimnàstic Manresa wordt de tweede club van de verdediger.

Volgens de Spaanse sportkranten heeft al 80% van het bestuur al ingestemd met de overname van Kosmos Holding, het bedrijf waar Pique mede-eigenaar van is. Volgens de vicevoorzitter van Manresa zijn er nog een aantal kleine zaken te bespreken, maar kan de verkoop als afgerond beschouwd worden.

Het plan van Gerard Pique is dat Gimnàstic Manresa moet dienen als jeugdopleiding voor FC Andorra, dat komend seizoen hoopt door te stromen naar de Segunda Division B. Manresa wordt in Spanje gezien als club met een goede jeugdopleiding. Een interessante club voor de profclubs uit Spanje. Het was dan ook niet gek dat Real Madrid een samenwerking met Manresa aanging en enkele talenten naar Madrid liet komen. Eerder dit jaar werd die samenwerking beëindigd, waardoor Pique zijn kans zag.

Vissel Kobe FC Barcelona

Samenvatting | FC Barcelona verslaat Iniesta’s Vissel eenvoudig

Messi Ibiza

Beveiliging sust opstootje met Messi op Ibiza