in

Pique’s Andorra mag hopen op Segunda B na indienen verzoek

Andorra Gerard Pique

Gerard Pique nam eerder dit jaar met zijn bedrijf Kosmos Andorra FC over. De ploeg van voormalig Ajacied Gabri werd direct kampioen. Komend seizoen komt de club op het vierde niveau van Spanje in actie, maar het mag hopen op directe promotie naar de Segunda division B.

Gerard Pique kocht begin januari Andorra FC. De verdediger van FC Barcelona stelde onder meer Gabri aan als trainer en Alberto Ferrer werd voorzitter van de club. Met enkele wijzigingen in de ploeg werd Andorra direct kampioen van de hoogste Catalaanse afdeling, dat promotie oplevert naar het vierde niveau van Spanje.

Reus, dat afgelopen seizoen in de Segunda B speelde, is vanwege financiële problemen uit de competitie gehaald en dat biedt de kans voor andere club om de overstap te maken naar de Segunda B. Clubs als Zamora en Inter City zouden de overstap naar de Segunda B willen maken en dienden, net als het Andorra van Pique, een officieel verzoek in bij de Spaanse voetbalfederatie. Die clubs zijn bereidt om ruim 400.000 euro aan belastingen te betalen om op het derde niveau van Spanje te gaan spelen.

De federatie zou in eerste instantie, na het wegvallen van Reus, een Catalaanse club willen toevoegen aan de Segunda B, maar het Andorra van Pique valt onder de zelfde regels. In de komende weken neemt de federatie een besluit. Andorra zou bij een eventuele overplaatsing in één seizoen twee competities stijgen.

Aleña FC Barcelona

Aleña teleurgesteld: ”Heb niets van de club gehoord”

Patrick Kluivert-FC Barcelona-Johan Cruijff

Kluivert met doel naar Barcelona: ”Filosofie Cruijff bewaken”