in

Kluivert met doel naar Barcelona: ”Filosofie Cruijff bewaken”

Patrick Kluivert-FC Barcelona-Johan Cruijff

Patrick Kluivert is donderdagmiddag door FC Barcelona aangesteld als hoofd jeugdopleiding. De voormalig aanvaller van de club kijkt enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk bij Barcelona en krijgt bij Barcelona een belangrijke taak. ”Mijn voornaamste taak wordt de filosofie van Johan Cruijff bewaken”, zegt Kluvert in gesprek met De Telegraaf.

Kluivert speelde tussen 1998 en 2004 voor de Catalaanse club en keerde donderdag na jaren terug. ”Ik ben erg blij met de terugkeer naar Barcelona. ik ken de club al jaren en nu mag ik de jeugd gaan begeleiden en de ontwikkeling van ’s werelds grootste talenten als hoogste prioriteit stellen.”, verteld Kluivert aan de krant. ”Het kwam op een fantastisch moment, want mij zoon Shane speelt in de opleiding, waardoor ik al in Barcelona woon.”

Kluivert weet wat er nodig is om de top te bereiken en hoopt de talenten en hun ouders dat over te kunnen brengen. ”Door mijn eigen verleden kan ik spelers behoeden voor fouten. Dat is ook de reden dat ik goed contact wil hebben met de ouders van de talenten, want zij spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de spelers.”

Filosofie Cruijff

Voor Kluivert is er echter één groter doel en dat is het waken over de filosofie van Johan Cruijff. ”Mijn voornaamste taak is waken over de filosofie van Johan Cruijff. Dat is niet heel moeilijk, want ik heb de hele jeugdopleiding van Ajax doorlopen en de speelstijl van beide clubs is nagenoeg hetzelfde”, aldus de voormalig spits.

Kluivert wil de komende weken vooral de spelers in beeld krijgen. ”De komende tijd ga ik alle spelers te bekijken, zodat ik mijn eigen mening kan geven. En natuurlijk zullen de scouts mij de nodige informatie geven. Uiteindelijk zal ik, met anderen, beslissen of iemand in de jeugdopleiding mag blijven of niet en of iemand in aanmerking komt voor een contract.”

Andorra Gerard Pique

Pique’s Andorra mag hopen op Segunda B na indienen verzoek

Lieke Martens 2022

Lieke Martens verlengt bij FC Barcelona