Barcelona pakt drie zwaarbevochten punten op bezoek bij Osasuna

FC Barcelona gaat met een goed gevoel de interlandbreak in. De Catalanen waren zondagavond met 1-2 te sterk voor Osasuna. Daarmee kreeg de ploeg van Xavi misschien wel meer dan waar het recht op had gezien het spelbeeld.

Bij Barcelona begonnen de kersverse aanwinsten Joao Cancelo en Joao Felix op de bank. Inigo Martinez zat ook voor het eerst in de wedstrijdselectie na zijn blessure. Zij zagen dat hun ploeggenoten binnen de lijnen bijna een droomstart beleefden. Nog voor de eerste minuut was versterken plaatste Frenkie de Jong de bal met een fraai schot op de paal. Deze grote kans bleek niet de opmaak voor een spectaculair duel. Barcelona was erg slordig en in een grote gedeelte van de eerste helft had Osasuna het betere van het spel. Toch werd het vlak voor rust 0-1 toen Jules Kounde fraai raak kopte vanuit een hoekschop.

Met de voorsprong op zak ging kreeg Barcelona in de tweede helft wat meer controle, ook al was het spel nog steeds niet geweldig. In het laatste kwart van de wedstrijd ging Osasuna wat meer aandringen en dat leidde ook tot de gelijkmaker. Avilla werd niet aangepakt op de rand van het strafschopgebied en de Argentijn schoot de bal via de paal knap binnen. Een paar minuten later kreeg Barcelona een ideale kans om vlak voor tijd weer op voorsprong te komen toen de bal op de stip ging na een overtreding van Marugan op Lewandowski. Na een ingreep van de VAR kreeg de verdediger van de thuisploeg zelfs een rode kaart. Lewandowski ging vervolgens zelf achter de bal staan en hij maakte geen fout vanaf elf meter. Met deze rake strafschop bezorgde de Pool zijn ploeg drie zwaarbevochten punten.