Barcelona rekent op moeizame avond in slotfase af met Cadiz

Het ging niet zonder slag of stoot, maar Barcelona heeft de eerste drie punten binnen in de competitie. De regerend landskampioen was zondagavond met 2-0 te sterk voor Cadiz. De overwinning kwam pas laat tot stand.

Bij Barcelona ontbrak trainer Xavi langs de lijn. Hij kreeg vorige week een rode kaart tegen Getafe en daardoor mag hij twee wedstrijden niet plaatsnemen in de dug-out. Binnen de lijnen waren Raphinha (geschorst) en Araujo (geblesseerd) twee belangrijke afwezigen. Zonder deze mannen kende Barcelona een zeer moeizame eerste helft. Het tempo lag te laag en daardoor werd er amper een opening gevonden in de muur die Cadiz optrok. Jongeling Lamine Yamal zorgde voor de meeste dreiging, maar ook hij wist het net niet te vinden. De bezoekers waren één keer heel dicht bij de openingstreffer toen Roger alleen op Ter Stegen af kon. De Duitse doelman bleef lang staan en daardoor hield hij zijn doel schoon.

Na rust ging Barcelona wat beter spelen. De bal ging sneller rond en het aantal kansen nam toe. Een schot van Romeu werd vlak voor de doellijn geblokt, een kopbal van Gavi belandde op de lat en Yamal stuitte met een behoorlijk afstandsschot op de vuisten van doelman Ledesma. Via uitbraken was Cadiz ook behoorlijk gevaarlijk. Zij waren echter niet scherp voor het doel van Ter Stegen. De tijd werd op een gegeven moment ook een serieuze tegenstander en nieuw puntverlies leek aanstaande voor de thuisploeg. Maar in de slotfase kwam alles goed. Pedri zorgde voor enorme opluchting toen hij in de 83e minuut de bal binnen gleed na een prachtig steekballetje van Gundogan. In de laatste paar minuten ging Cadiz vol op jacht naar de gelijkmaker en daardoor ontstond er voor Barcelona veel ruimte om te counteren. Uit een snelle uitbraak gooide invaller Ferran Torres de wedstrijd in het slot: 2-0.