in

Xavi op zijn hoede voor Getafe: ”Een lastige tegenstander”

Na een wekenlange voorbereiding is het moment daar. FC Barcelona begint zondagavond aan het seizoen in La liga met een uitwedstrijd bij Getafe. Dat is over het algemeen geen hoogvlieger in Spanje, maar toch blijken het voor topclubs regelmatig een taaie tegenstander. Dat weet trainer Xavi ook.

”We staan direct tegenover een lastige en defensief robuuste tegenstander”, aldus Xavi op het persmoment van zaterdag. ”Het is dus een moeilijk begin van de competitie, maar uiteraard willen we goed starten. Het is het eerste moment van de waarheid. We hebben in de voorbereiding goede resultaten behaald en mede daardoor vertrouwen opgedaan.” De oefenmeester ging ook in op enkele twijfelgevallen als Araujo en Christensen. ”In principe zijn zij in staat om te spelen. Ze hebben wat last gelast van pijntjes, maar het ziet er goed uit op dit moment.”

Barcelona nam deze week afscheid van Ousmane Dembele. De aanvaller heeft de overstap gemaakt naar PSG en dat vindt Xavi erg jammer. ”Hij is iemand die ons erg geholpen heeft, dus het is een enorme teleurstelling dat hij vertrokken is. Hij was blij hier, maar toch heeft hij de keuze gemaakt om te vertrekken. Ik wens hem succes.”

Barcelona en Paris Saint-Germain bevestigen transfer Ousmane Dembele

Barcelona begint met frustrerend gelijkspel aan competitie