in ,

Xavi vol lof over De Jong: ”Een van de beste spelers ter wereld”

Frenkie de jong

FC Barcelona boekte zondagmiddag een spectaculaire 3-4 overwinning bij Villarreal. Een van de grote uitblinkers was Frenkie de Jong. De Nederlander speelde ijzersterk en hij wist zelfs een keer te scoren. Xavi is vol lof over de middenvelder, die goed is begonnen aan het nieuwe seizoen.

”Het afgelopen seizoen was Frenkie al buitengewoon goed. Als je hem nu ziet spelen, is hij een van de beste spelers ter wereld”, aldus Xavi op de persconferentie na het duel. “Ik ben zo blij met Frenkie. Hij is een persoonlijkheid geworden. Hij verdeelt het spel, breekt de linies van tegenstanders en doet dat vanaf de positie waar hij gelukkig is. Het is echt geweldig om naar zijn spel te kijken.”

Mede dankzij het doelpunt van Frenkie de Jong kwam Barcelona al snel met 0-2 voor bij Villarreal. De thuisploeg toonde veerkracht en kwam na rust zelfs op een 3-2 voorsprong. Maar de drie punten gingen alsnog mee naar Catalonië doordat het uiteindelijk nog 3-4 werd. Naast De Jong wisten ook Gavi, Ferran Torres en Robert Lewandowski het net te vinden namens Barcelona.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1695826120833466465
Dest tegen Cadiz

Sergiño Dest maakt op huurbasis overstap naar PSV

Barcelona kent tegenstanders in groepsfase Champions League