in ,

Barcelona en Paris Saint-Germain bevestigen transfer Ousmane Dembele

Het zat er al even aan te komen, maar nu is de kogel dan echt door de kerk. Ousmane Dembele verlaat Barcelona na zes bewogen jaren. De Franse aanvaller maakt de overstap naar Paris Saint-Germain. De topclub uit Frankrijk activeert de clausule van iets meer dan 50 miljoen euro.

Het was niet meer de vraag of Ousmane Dembele de overstap ging maken naar PSG, maar vooral wanneer dat zou gaan gebeuren. Al meer dan een week was bekend dat de topclub uit Parijs bereid was de speciale clausule te activeren die in het contract van de aanvaller was opgenomen. Toch duurde het nog even voordat de transfer officieel beklonken was. Naar verluidt zocht Barcelona naar manieren om nog wat meer geld te krijgen voor Dembele. Zo zou de clubleiding gehoopt hebben op een deal met een club uit Saoedi-Arabië. Uiteindelijk kwam er geen gekke wending, waardoor de Fransman vanaf dit seizoen te zien is in de Ligue 1.

Ousmane Dembele kwam in de zomer van 2017 met heel veel verwachtingen binnen bij Barcelona. Na een geweldig seizoen bij Borussia Dortmund had de Catalaanse club maar liefst 135 miljoen euro over voor de destijds 20-jarige aanvaller. Zijn verblijf bij Barcelona werd er een met ups en downs. In de eerste jaren kon hij niet voldoen aan de verwachtingen. Hij leidde naar verluidt niet helemaal het leven wat bij een topsporter past. Zo zou hij tot diep in de nacht gamen. In de afgelopen tijd werd hij steeds meer een belangrijke pion in het elftal van Xavi. Uiteindelijk kwam Dembele 185 keer in actie namens Barcelona. Daarin scoorde hij 40 keer en hij was 43 keer de aangever bij een doelpunt van een teamgenoot.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1690279838517469184

Barcelona laat Franck Kessie vertrekken naar Saoedi-Arabië

Xavi op zijn hoede voor Getafe: ”Een lastige tegenstander”