Xavi: ”Belangrijk om wedstrijden te winnen als je niet goed speelt”

Barcelona kon zondagavond opgelucht ademhalen na de competitiewedstrijd tegen Celta de Vigo. In een moeizame wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Pedri. Vooral na rust was het spel van de Catalanen erg matig.

”Het is duidelijk dat het beter moet”, aldus Xavi na afloop van de wedstrijd. ”Ik vond ons in de eerste helft wel goed spelen. Toen hadden we de 2-0 moeten maken en deze wedstrijd moeten killen. Uiteindelijk is het wel belangrijk om wedstrijden te winnen als je niet goed speelt.”

De beste man aan de zijde van Barcelona was doelman Marc-Andre ter Stegen. Met een aantal knappe reddingen voorkwam hij dat Celta de Vigo wist te scoren. Uiteraard was Xavi zeer te spreken over zijn keeper. ”Het is belangrijk om geweldige spelers te hebben. Marc is een grandioze keeper en in deze wedstrijd heeft hij echt voorkomen dat we gelijk zouden spelen of zelfs verliezen.”