in

Soap ten einde; Griezmann definitief naar Atletico Madrid

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann en FC Barcelona zijn nu echt van elkaar verlost. De Fransman wordt door Atletico Madrid nu definitief overgenomen van de Catalanen. De aanvaller kwam sinds de zomer van 2021 al op huurbasis uit voor de Madrilenen.

FC Barcelona ontvangt twintig miljoen euro voor Antoine Griezmann, die in de zomer van 2019 juist Atletico Madrid verruilde voor de Catalaanse club. Toen werd er 120 miljoen betaald voor de international van Frankrijk. Na een simpele rekensom is duidelijk dat Barcelona maar liefst 100 miljoen euro verlies lijdt op Griezmann, die de hoge verwachtingen nooit echt kon waarmaken in Camp Nou.

Bij de huurovereenkomst in 2021 werd een speciale afspraak gemaakt tussen Barcelona en Atletico Madrid. Laatstgenoemde zou Griezmann voor veertig miljoen overnemen als de aanvaller in twee seizoenen minimaal 50% van de mogelijke speeltijd kreeg. In het eerste seizoen kreeg hij 80% van de mogelijke speeltijd, maar in het huidige seizoen begon hij steeds op de bank. Door hem pas na een uur in te brengen wilde Atletico Madrid voorkomen dat het verplicht veertig miljoen moest betalen. Nu is er dus eindelijk een oplossing voor deze rare situatie.

https://twitter.com/AntoGriezmann/status/1579449744153530368

Xavi: ”Belangrijk om wedstrijden te winnen als je niet goed speelt”

Barcelona speelt in spectaculaire wedstrijd gelijk tegen Inter