in ,

FC Barcelona saneert: Griezmann terug naar Atletico Madrid

Messi Griezmann

De kersverse voorzitter Joan Laporta is nog altijd bezig om de club terug te brengen naar een financieel gezonde situatie. Antoine Griezmann heeft daarom op de valreep van de transfermarkt Camp Nou moet verlaten. De aanvaller keert op huurbasis terug naar zijn oude club Atletico Madrid.

De 30-jarige spits wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona met een verplichte aankoopoptie van naar verwachting 40 miljoen euro. Dat terwijl FC Barcelona in 2019 nog 120 miljoen euro betaalde voor de Fransman. De kampioen van Spanje neemt het salaris van Griezmann over.

Griezmann kwam op de slotdag van de transferperiode tot een akkoord met Atletico Madrid. De aanvaller, die bij FC Barcelona nooit zijn oude vorm terugkreeg, gaat voor twee seizoenen tekenen bij de Madrilenen, met optie op nog een seizoen.

Het vertrek van Antoine Griezmann bij FC Barcelona komt niet geheel als een verrassing. De Fransman had na het vertrek van Lionel Messi het hoogste salaris bij FC Barcelona. De financiële situatie van de club kan die salarissen op dit moment niet dragen en dus heeft Laporta op de slotdag van de transfermarkt veel zaken gedaan. Zo ging Emerson naar de Spurs en vertrok Ilaix Moriba naar Leipzig. Daarnaast kwam de club tot een akkoord met Alba en Busquets over een salarisvermindering.

Sergio Busquets tegen Slavia Praag

Alba en Busquets leveren na Pique ook flink in bij FC Barcelona

Koeman haalt Luuk de Jong op huurbasis naar Camp Nou