in

Sport in handen van contract Antoine Griezmann

Antoine Griezmann

Het vertrek van Antoine Griezmann bij FC Barcelona kwam voor veel fans als een verrassing. In de slotminuten van de transferperiode maakte Griezmann de overstap naar het oude nest, Atletico Madrid. Maar nu het contract van de Frans international op straat ligt is het vertrek van de spits enigszins verklaarbaar. De club moest vanwege de financiële situatie flink bezuinigen. En met het vertrek van Griezmann is dat aardig gelukt.

De Spaanse sportkrant Sport is namelijk in handen van het contract van Antoine Griezmann. De spits, die op de slotdag van de transfermarkt op huurbasis vertrok naar Atletico Madrid, was een veelbesproken speler bij FC Barcelona als het gaat om zijn salaris. Hoe kon het zijn dat de club het salaris van Lionel Messi niet kon betalen, maar dat van Griezmann wel? En verdiende Griezmann nou 20 of 40 miljoen euro per jaar.

De club moest flink bezuinigen om het hoofd boven water te houden. En met het uitlekken van de details van het contract wordt duidelijk waarom juist Griezmann moest vertrekken bij de club. Het contract van Griezmann is in twee delen verdeeld. Het basissalaris begon voor Griezmann bij 17 miljoen euro in het eerste jaar tot 21 miljoen euro in zijn laatste jaar (2023/24). Daarnaast kreeg de aanvaller een bonus van 2,5 miljoen euro als hij meer dan 60% van de speelminuten maakte. In zijn eerste twee seizoen deed de Fransman dat.

| Sport.es

Naast het basissalaris en de bonus die hij voor zijn speelminuten zou krijgen was er nog een heel aantal aan variabelen die de topschutter kon verdienen. Zo zou Griezmann 4 miljoen euro ontvangen als de club de triple zou winnen en bij elke landstitel ontving hij 2 miljoen euro.

Daarnaast heeft Griezmann bij het tekenen van zijn contract een bonus van 5 miljoen euro ontvangen. Zou Griezmann het derde, vierde en vijfde jaar bij de club blijven dan zou hij nog eens 20 miljoen euro aan loyaliteitsbonus ontvangen.

Best betaalde speler

Met het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona werd Antoine Griezmann de best betaalde speler bij FC Barcelona. De Fransman verdiende uiteindelijk in zijn eerste seizoen totaal 25,5 miljoen euro inclusief de 5 miljoen euro aan tekengeld. In zijn tweede jaar ontving hij 21 miljoen euro.

Zou Griezmann alle bonussen hebben ontvangen die in zijn contract zijn opgenomen dan zou de Fransman totaal 177,5 miljoen euro hebben verdiend bij FC Barcelona. Nu blijft hij steken op 45,5 miljoen euro. Dat was voor Barça de voornaamste reden om de behendige aanvaller voor komend seizoen te verhuren aan rivaal Atletico Madrid. Daarmee bezuinigt voorzitter Joan Laporta, die ook Pique, Alba, Roberto en Busquets verzocht om salaris in te leveren, flink op de salarissen van de spelers.

Koeman haalt Luuk de Jong op huurbasis naar Camp Nou

Luuk de Jong | FC Barcelona

De Jong blij met Koeman: ”Bijzonder om weer met hem te werken”