in

Xavi klaar voor Real Betis: ”Elke wedstrijd is cruciaal voor ons”

FC Barcelona neemt het zaterdagmiddag op tegen Real Betis. Na de zeges op Espanyol en Villarreal kan de ploeg weer wat omhoog kijken in La Liga. Maar trainer Xavi weet dat er nog veel meer goede resultaten nodig zijn.

”Op dit moment is elke wedstrijd cruciaal voor ons”, laat Xavi weten op de persconferentie van vrijdag. ”Daarom zie ik de wedstrijd van morgen ook als een finale. En ik kijk zeker nog niet verder dan de ontmoeting met Real Betis. We hebben deze week weer hard met elkaar gewerkt aan meerdere aspecten zoals de verdedigende organisatie en het spel aan de bal.”

Over een maand gaat de transferperiode open en Barcelona lijkt wel wat versterking te kunnen gebruiken. Xavi bevestigde dat er wordt rond gekeken. ”We zijn als club druk bezig met mogelijkheden onderzoeken hoe we het elftal kunnen versterken. We kunnen alleen iemand halen als er een speler vertrekt. Dat is de realiteit.”

In de afgelopen periode ontstonden er geruchten over een mogelijk vertrek van Frenkie de Jong. Volgens Xavi gaat dat zeker niet gebeuren. ”Frenkie is niet te koop. Hij speelde ook een geweldige wedstrijd tegen Villarreal. Hij scoorde, bewoog veel tussen de linies en gaf twee of drie geweldige passes richting hun doel. Dat is de Frenkie die we willen zien.”

Barcelona heeft 900 miljoen euro nodig voor verbouwing Camp Nou

Gerard Pique

FC Barcelona zonder Fati naar München