Matig Barcelona ontsnapt in thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo

FC Barcelona heeft zondagavond voor de zevende keer op rij gewonnen in de competitie. De ploeg van trainer Xavi was in het eigen Spotify Camp Nou met met 1-0 te sterk voor Celta de Vigo. Met drie punten kregen de Catalanen meer dan het verdiende.

In de opstelling waren een paar verrassingen. Gerard Pique kreeg een basisplaats in het hart van de defensie. Naast hem stond Marcos Alonso, van nature een linksback. Alejandro Balde, ook een linksback, begon als rechtsback aan de wedstrijd. Met deze mannen op het veld begon Barcelona goed en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de thuisploeg. Raphinha en Ferran Torres kwamen dicht bij de openingstreffer, maar beide mannen zagen keeper Marchesin redding brengen op hun schoten. Na een kwartier spelen was het wel raak voor Pedri. Na slecht uitverdedigen van Celta kon de middenvelder de bal van dichtbij tegen de touwen schieten. Na het openingsdoelpunt bleef Barcelona de betere ploeg in de eerste helft, maar echt grote kansen werden niet meer gecreëerd.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. Celta de Vigo werd brutaler en kreeg zelfs de overhand. De eerste waarschuwing werd kort na rust gegeven. Oscar Rodriguez kwam in kansrijke positie vrij voor het Barcelona-doel, waarna hij de bal wild naast schoot. Twintig minuten voor tijd leek oud-Groningen spits Jurgen Strand Larsen voor de gelijkmaker te zorgen, ware het niet dat een ploegmaat van hem vlak daarvoor buitenspel stond. De vlag ging omhoog en dus telde het doelpunt niet. In de slotfase moest Barcelona steeds meer achteruit en bij vlagen stond het zelfs met de rug tegen de muur. De kansen voor Celta werden groter en groter. Ter Stegen had een briljante redding in huis op een schot van Aspas en kort daarna raakten de bezoekers de paal. Maar het liep allemaal goed af en dus werd de 1-0 voorsprong over de streep getrokken.