Barcelona gaat interlandperiode in met zege op Elche

FC Barcelona gaat met een goed gevoel de interlandperiode in. De Catalanen waren zaterdagmiddag in eigen huis met 3-0 te sterk voor Elche. Zo is de formatie van trainer Xavi na zes wedstrijden nog ongeslagen in La Liga.

Memphis Depay en Frenkie de Jong stonden opnieuw samen in de basis bij een competitiewedstrijd. Met de Nederlanders op het veld kende Barcelona een moeizame openingsfase. De ploeg wilde zoals altijd graag aanvallen, maar er zaten heel veel slordigheden in het spel. Na een kwartier spelen moest Elche verder met tien man. Gonzalo Verdu werkte Robert Lewandowski naar de grond, terwijl de Pool alleen op het doel af kon. Voor deze overtreding kreeg de aanvoerder van de bezoekers een rode kaart. Met een mannetje meer kwam Barcelona tien minuten voor rust op voorsprong. Lewandowski tikte de bal van dichtbij binnen na een lage voorzet van Alejandro Balde. De linksback was niet lang daarna ook de aangever bij de 2-0. Ditmaal bediende hij Memphis, die de bal hard binnen schoot na een korte draai. Barcelona leek ook nog een derde treffer te maken in de eerste helft. Alleen zette de VAR een streep door het doelpunt van Pedri wegens buitenspel.

Voor Barcelona werd het na rust een ideale mogelijkheid om aan het doelsaldo te werken. Alleen kwamen de Catalanen ‘slechts’ één keer tot scoren. Direct na rust wist Lewandowski voor de tweede keer het net te vinden. Met veel kalmte schoof de spits de bal in de verre hoek. In het restant van het tweede bedrijf wisten de Catalanen nog wel wat kansen te creëren, maar gescoord werd er niet meer. Dus stond er na 90 minuten voetbal 3-0 op het scorebord.