in

Barcelona Femení begint competitie met zuinige zege op UDG Tenerife

FC Barcelona Femení is succesvol begonnen aan de competitie. De regerend landskampioen was zaterdagmiddag op eigen veld met 2-0 te sterk voor UDG Tenerife. Na rust wisten de Catalanen de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Eigenlijk zou de competitie vorige week beginnen met een uitwedstrijd tegen Levante. Maar door een staking van de scheidsrechters konden alle duels in de eerste speelronde niet doorgaan. Deze week kregen de arbiters hun gewenste loonsverhoging en dus kan er dit weekend gewoon gevoetbald worden. Voor het eerst sinds het seizoen 2016-2017 begon Barcelona Femení aan het seizoen zonder een Nederlands selectielid. Lieke Martens vertrok afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain.

Met nieuwelingen Lucy Bronze, Geyse Ferreira en Keira Walsh in de basis moest Barcelona Femení even op gang komen. Het lukte de Catalanen niet om voor de rust te score te openen. Een zeldzaamheid, want in de afgelopen seizoenen werd er gigantisch veel gescoord in de competitie. Na rust kwam het goed. Met nog een half uur te gaan brak Geyse Ferreira de ban met haar eerste competitiedoelpunt voor Barcelona Femení. Kort daarna wist ook Caroline Graham Hansen het net te vinden. Met haar treffer bepaalde ze de eindstand op 2-0.

Kogel door de kerk: Gavi verlengt contract tot en met 2026

Barcelona gaat interlandperiode in met zege op Elche