in

Barcelona Femení wint Champions League na knappe comeback!

FC Barcelona Femení is er zaterdagmiddag in geslaagd om de UEFA Women’s Champions League te winnen. De ploeg van trainer Jonatan Giraldez was in de eindstrijd op Nederlandse bodem met 3-2 te sterk voor Wolfsburg. Halverwege zag het er niet naar uit dat de Catalanen aan het langste eind zouden trekken.

Voor het eerst werd de finale van UEFA Women’s Champions League in Nederland gespeeld. Het decor was het Philips Stadion in Eindhoven. Er waren ongeveer 800 supporters met Barcelona Femení meegereisd vanuit Spanje en zij draaiden al vroeg warm in het centrum van de stad. De goede sfeer werd al snel in de wedstrijd onderbroken toen Ewa Pajor in de derde minuut de score opende namens Wolfsburg. Nog voor het rustsignaal wisten de Duitsers de marge te vergroten. Door een doelpunt van Alexandra Popp leken zij een enorme stap te zetten naar de overwinning.

Maar Barcelona Femení is een mentaal sterke ploeg en dat was dan ook terug te zien in de tweede helft. Vijf minuten na het begin van het tweede bedrijf stond het alweer 2-2. Patricia Guijarro was verantwoordelijk voor beide Catalaanse treffers. Dit gaf de ploeg natuurlijk een enorme boost in de jacht op de mooiste prijs in het Europese clubvoetbal. Twintig minuten voor tijd bracht Fridolina Rolfo haar ploeg zelfs aan de leiding. Het werd spannend in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer. En dus was de comeback met succes voltooid!

Xavi over mogelijke terugkeer Messi: ”Deuren staan voor hem open”

Barcelona sluit competitie af met nederlaag bij Celta de Vigo