in ,

Wereldrecord toeschouwers en plek in halve finale voor Barcelona Femeni

FC Barcelona Femení heeft een zeer bijzondere woensdagavond achter de rug. De ploeg wist zich te plaatsen voor de halve finale van de Champions League door Real Madrid met 5-2 te verslaan en dat gebeurde in een bijzondere entourage.

De wedstrijd werd afgewerkt in Camp Nou met maar liefst 91.553 toeschouwers op de tribune! Dat betekende een nieuw wereldrecord aantal toeschouwers bij een wedstrijd in het vrouwenvoetbal. Bij de opkomst van de speelsters was er een fraaie mozaïek te zien op de tribunes. Op het veld was ook al snel een hoogtepunt te zien. Maria Leon leek de bal na een paar minuten voor te geven, maar de bal vloog zomaar binnen. Heel lang kon Barcelona Femení niet genieten van de voorsprong. Na een kwartier spelen werd het alweer gelijk door een rake strafschop van Marca Olga Carmona. Maar door de eerdere 1-3 zege in Madrid was er nog niet zoveel aan de hand voor de Catalanen.

Dat werd direct na rust wel anders. Claudia Zornoza bracht de Madrilenen al snel op voorsprong en met de 1-2 tussenstand hadden ze nog maar één treffer nodig om een verlenging af te dwingen. Gelukkig had Barcelona Femení een antwoord in huis. Aitana Bonmati zorgde kort na de tegentreffer alweer voor 2-2. Vanaf dat moment pakte de kersvers landskampioen goed door. Claudia Pina zette haar ploeg een paar minuten na de gelijkmaker op voorsprong en die zou niet meer uit handen worden gegeven. Alexia Putellas zorgde voor de 4-2 en Caroline Graham Hansen bepaalde de eindstand op 5-2.