in

‘Avontuur van Luuk de Jong bij Barcelona blijft beperkt tot één seizoen’

Luuk de Jong is na een moeizaam begin steeds belangrijker geworden voor FC Barcelona. Maar het lijkt erop dat zijn avontuur in Catalonië niet langer dan één seizoen gaat duren. De club is niet van plan om langer door te gaan met de spits.

Dat meldt Mundo Deportivo donderdag. Het Spaanse medium schrijft dat de clubleiding van Barcelona het nieuws ook al heeft verteld aan Luuk de Jong zelf. Het huwelijk tussen club en speler leek in de winterse transferperiode al na een half jaar te eindigen. De Jong maakte in zijn eerste maanden bij Barcelona erg weinig indruk. Daarom werd er binnen de club nagedacht over het verbreken van de huurovereenkomst met Sevilla. Maar in 2022 begon het te lopen bij de Nederlander, die met doelpunten tegen onder meer Real Mallorca en Espanyol van grote waarde was voor het elftal van Xavi.

Het contract van Luuk de Jong bij Sevilla loopt nog door tot en met de zomer van 2023. Mocht de club nog iets willen verdienen aan de spits, dan zal het hem komende zomer moeten verkopen.

Wereldrecord toeschouwers en plek in halve finale voor Barcelona Femeni

Briljante Pedri helpt Barcelona aan tweede plaats in La Liga