in

Van Bommel prijst Luuk De Jong: ”Ideale speler om in selectie te hebben”

Luuk de Jong

Het begin was moeizaam, maar Luuk de Jong is inmiddels een belangrijke speler voor FC Barcelona. Afgelopen weekend zorgde de spits met een laat doelpunt voor de uitzege bij Levante: 2-3. De lof voor de Nederlander lijkt met de week toe te nemen. Zijn voormalig trainer Mark van Bommel is al langer fan.

“Luuk is geen typische Barcelona-speler. Maar dat was ik ook niet”, vertelt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf over de speler met wie hij samenwerkte bij PSV. ”Hij kan ook starten, is goed met de voeten, als aanspeelpunt. Tactisch slim ook, bijvoorbeeld in de momenten van drukzetten. Luuk is voor elke trainer een ideale speler om in je selectie te hebben.”

Van Bommel is onder de indruk van de kopcapaciteiten van Luuk de Jong. ”Noem mij maar een betere kopper dan hem. Hij heeft daar een geweldig gevoel voor. Dat heeft Ronald Koeman heel goed gezien toen hij hem naar Barcelona haalde. Kijk de laatste dertig jaar maar na: er heeft geen één kopsterke spits als Luuk bij Barcelona gespeeld. Wel aardige koppers, maar geen specialist zoals Luuk.”

Memphis

Memphis en Dest keren na blessure terug in wedstrijdselectie

garcia

Einde Europa League-avontuur voor FC Barcelona na nederlaag in eigen huis