in ,

Luuk de Jong: ”Hoop dat we samen geschiedenis gaan schrijven”

Het avontuur van Luuk de Jong bij FC Barcelona kan echt gaan beginnen. De Nederlander werd donderdagmiddag gepresenteerd in Camp Nou. Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de spits.

”Ik heb mijn kwaliteiten getoond op verschillende niveaus en heb er vertrouwen in dat ik het ook hier bij Barcelona kan laten zien”, vertelt De Jong op de persconferentie. Hij heeft er nu een paar dagen op zitten bij de club en de eerste indrukken zijn positief. ”Ik ben erg goed ontvangen. De groep is als een grote familie. Het is voor mij een eer om hier te zijn. Ik hoop dat we samen geschiedenis gaan schrijven.”

Bij FC Barcelona gaat De Jong weer samen spelen met Memphis Depay. De twee waren eerder al collega’s bij PSV en het Nederlands elftal. ”Ik heb een goede connectie met hem: we begrijpen elkaar zonder woorden en gebruiken de taal van het voetbal.”

Luuk de Jong kan komend weekend nog niet debuteren voor FC Barcelona. De wedstrijd tegen Sevilla is uitgesteld door de langere interlandperiode in Zuid-Amerika. De eerste mogelijkheid voor een debuut van de Nederlander is in het Champions League-duel met Bayern München van volgende week dinsdag.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1435937727174819842

FC Barcelona presenteert derde shirt voor Champions League

Joan Laporta | FC Barcelona

Laporta blijft optimistisch: ”We hebben een geweldige ploeg”