in

LoveLove AngryAngry CryCry WINWIN LOLLOL OMGOMG

FC Barcelona presenteert derde shirt voor Champions League

Er is weer een mogelijkheid om de collectie met shirts van FC Barcelona uit te breiden. De Catalaanse club heeft donderdagochtend het derde shirt voor het lopende seizoen gepresenteerd. Deze zal door de mannen én vrouwen alleen worden gedragen in de Champions League.

Het shirt is net zoals het traditionele thuistenue rood en blauw, maar het ontwerp is net even wat anders. FC Barcelona laat op de website weten hoe het shirt tot stand is gekomen: ”Het nieuwe shirt is het resultaat van een artistiek proces waarbij jonge talenten uit Barcelona betrokken zijn en die een creatieve herinterpretatie van de traditionele blaugrana-strepen biedt. Het benadrukt de nauwe band tussen de Club en de stad door een representatie van zijn buurten op te nemen in het ontwerp, zoals opnieuw bedacht door deze getalenteerde jonge kunstenaars.”

Het shirt is zeker niet goedkoop. Het goedkoopste exemplaar kost 90 euro en dan zit er helemaal geen bedrukking op. Ook niet de specifieke badges van de Champions League. Mocht je die dingen er wel op willen hebben, dan kost het shirt 105 euro. Daarnaast is het ook nog mogelijk om naam en rugnummer erop te laten zetten. Met al deze bedrukking kost het shirt je 170(!) euro.

De mannen van FC Barcelona dragen het shirt op dinsdag 14 september voor het eerst. Dan begint het Champions League-avontuur met de thuiswedstrijd tegen Bayern München.

Luuk de Jong FC Barcelona

Luuk de Jong debuteert in oefenwedstrijd FC Barcelona

Luuk de Jong: ”Hoop dat we samen geschiedenis gaan schrijven”