in

Laporta blijft optimistisch: ”We hebben een geweldige ploeg”

Joan Laporta | FC Barcelona

FC Barcelona heeft een lastige transferperiode achter de rug. De club moest Lionel Messi en Antoine Griezmann laten gaan vanwege de beroerde financiële situatie. Met het vertrek van deze mannen lijkt de selectie minder te zijn geworden. Maar voorzitter Joan Laporta blijft optimistisch.

”We hebben een geweldige ploeg en we zullen gaan strijden om prijzen te winnen”, vertelt Laporta bij de presentatie van Luuk de Jong. ”Er is uitstekend werk geleverd door de technische leiding, die ervoor heeft gezorgd dat Barcelona weer een competitief team heeft. Ze hebben hard moeten werken aan uitgaande transfers en salarisverlagingen. Nu zitten de uitgaven weer op tachtig procent, terwijl deze op 110 procent zaten toen we voor het eerst de problemen communiceerden. Dit betekent dat we in de volgende transferperiode weer meer normaal kunnen handelen.”

Over het algemeen zijn de supporters van FC Barcelona niet blij met de transfers deze zomer. ”Als dat zo is, dan respecteer ik dat, maar ik geloof ook dat de fans hoopvol zijn. We moesten bepaalde beslissingen nemen vanwege de erfenis die was achtergelaten en ik denk dat iedereen dat zal begrijpen. Waar ik bovendien heel enthousiast van word, is onze toewijding aan La Masía”, aldus Laporta.

Luuk de Jong: ”Hoop dat we samen geschiedenis gaan schrijven”

Martin Braithwaite

‘Offensieve problemen voor Koeman: Braithwaite maanden out’