in

Joan Laporta: “Niemand zal zijn verantwoordelijkheid ontlopen”

Joan Laporta | FC Barcelona

De huidige voorzitter van Barça weerlegt de open brief van Josep Maria Bartomeu en beschuldigt hem van liegen. Laporta maakte namelijk bekend dat de schuld van de club op 1,35 miljard euro ligt. Een aanzienlijk hoger bedrag dan voormalig voorzitter Josep Bartomeu liet blijken.

Laporta kondigde een paar dagen geleden aan dat Barça’s verliezen vorig seizoen 481 miljoen euro bedroegen, veel hoger dan zij hadden ingeschat. Laporta heeft bekend gemaakt dat de totale schuld van Barça 1,35 miljard euro bedraagt. Bartomeu maakte in de brief onder andere bekend dat Laporta er van op de hoogte was dat de schuld zo hoog was en Bartomeu gaf aan dat Laporta Neymar 16 miljoen euro heeft gegeven, om dat conflict te sussen.

“Ik heb de brief van Josep Maria Bartomeu ontvangen, hij wilde hem openbaar maken, maar het is een brief vol leugens en met een poging om een niet te rechtvaardigen management te rechtvaardigen. Ik denk dat het een wanhoopspoging is. Ik ben het helemaal niet eens met de cijfers die hij presenteert”, zei een boze Laporta. ”Niemand zal zijn verantwoordelijkheden ontlopen… Er staan leugens in. Ik vond de brief van een opportunist niet op zijn plaats.”

Door de financiële situatie van de club heeft voorzitter Josep Bartomeu afgelopen week moeten besluiten om sterspeler Lionel Messi te moeten verkopen. Bovendien moesten enkele spelers salaris inleveren om onder andere Depay speelgerechtigd te krijgen.

Pedri | FC Barcelona

Samenvatting | FC Barcelona – Real Sociedad

Memphis Depay

Samenvatting | Memphis Depay zorgt voor punt FC Barcelona