in ,

CryCry

Laporta treurt om vertrek Messi: ”Wij wilden hem houden, hij wilde blijven”

Voorzitter Joan Laporta - Lionel Messi - FC Barcelona

FC Barcelona kwam woensdagavond met een heftig persbericht naar buiten. Vanwege de beroerde financiële situatie kan het contract van Lionel Messi toch niet worden verlengd. De sterspeler verlaat de club dus transfervrij.

”Het is natuurlijk verschrikkelijk”, laat voorzitter Joan Laporta weten op een speciale persconferentie. ”Wij wilden natuurlijk heel graag dat Leo bleef en hij wilde zelf ook graag bij de club blijven. Er was een overeenkomst over een nieuwe deal van vijf jaar, maar door de Financial Fair Play regels van La Liga konden wij hem niet inschrijven voor de competitie. We waren best bereid om risico’s te nemen, maar het ging te ver om de toekomst van FC Barcelona op het spel te zetten.”

Volgens Laporta is de financiële toestand van de club echt zorgwekkend. ”We wisten al dat we er financieel niet goed voor stonden, maar de cijfers zijn nóg slechter dan gedacht. De huidige contracten zorgen ervoor dat we op het gebied van transfers nauwelijks iets kunnen doen. Nu al bedragen de salarissen 110 procent van de inkomsten. Dat betekent dat we nu al meer uitgeven dan we verwachten en een dergelijke stap enorm veel financiële risico’s met zich meebrengt.”

Ondanks deze enorme teleurstelling kijkt Laporta met veel vertrouwen vooruit naar de komende jaren. ”We zijn met elkaar gemotiveerder dan ooit. Er wacht een gigantische uitdaging, Maar we zijn er klaar voor om ook zonder Messi de mensen plezier te laten beleven aan Barcelona.”

Messi Alba

Barça-spelers houden zich stil na vertrek Lionel Messi

Joan Laporta en Ronald Koeman

Complimenten voor Koeman: ”Past zich snel aan en blijft gemotiveerd”