in ,

Laporta komt op voor Messi: ”Zijn waarde voor de club is ongekend”

Joan Laporta FC Barcelona

De Spaanse krant El Mundo publiceerde afgelopen weekend een bericht over het bizarre inkomen van Lionel Messi. Er ontstond een behoorlijke discussie over wat de Argentijn waard is. Presidentskandidaat Joan Laporta komt op voor de sterspeler.

”Zijn aanwezigheid levert de club meer op dan hij kost”, reageert Laporta naar aanleiding van de publicatie van El Mundo. ”We hebben dit eerder onderzocht. Cijfers tonen aan dat het financieel verantwoord is wat we hebben gedaan. Een derde van de inkomsten die we genereren zijn aan hem te danken. Niet alleen in economische zin is hij echter van belang, maar ook sportief en emotioneel. Zijn waarde voor Barcelona is ongekend.”

Volgens El Mundo heeft Messi in de afgelopen vier jaar meer dan 555 miljoen euro ontvangen van FC Barcelona. De Argentijn verlengde zijn contract in 2017 en in de overeenkomst werd een jaarsalaris van 138 miljoen euro vastgelegd. Daar komt nog 77 miljoen euro bij aan bonussen. En bij het verlengen zou hij 115 miljoen euro aan tekengeld hebben gekregen. Het medium trok daarom de conclusie dat Messi voor een deel verantwoordelijk is voor de gigantische schuld van Barcelona.

Martens terug in wedstrijdselectie na groen licht medische staf

Matchday| Granada – FC Barcelona