in ,

Messi niet terug naar Barcelona: ”Kon gewoon niet”

Antonela Roccuzzo en Lionel Messi

Lionel Messi keert deze zomer definitief niet terug naar FC Barcelona. De Argentijn heeft besloten om zijn carrière voort te zetten in de Verenigde Staten bij Inter Miami. Toch was hij het liefste weer gaan voetballen bij de club waar hij zo succesvol is geweest.

”Het had me geweldig geleken om weer voor Barcelona te spelen, maar het kon gewoon niet”, vertelt Messi in gesprek met de Spaanse kranten Sport en Mundo Deportivo. ”Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of dat andere spelers salaris moesten inleveren. Daar wilde ik geen aandeel in hebben. Hoewel ik heb gehoord dat LaLiga alles heeft geaccepteerd en dat alles in orde was gemaakt voor mijn terugkeer, waren er nog veel dingen die geregeld moesten worden. Bovendien: toen ik vertrok, had LaLiga ook gezegd dat alles in orde was. Maar uiteindelijk kon ik toch niet ingeschreven worden. Ik wilde nu dus mijn eigen beslissing nemen en daarom heb ik niet voor Barcelona gekozen.”

Messi zal ooit sowieso weer terugkeren in Barcelona. Hij zal er weer gaan wonen met zijn gezin en misschien gaat hij nog wat betekenen voor de club. ”Een terugkeer in een andere rol? Ja, natuurlijk zou ik dat graag willen. Het staat al vast dat we na mijn carrière in Barcelona gaan wonen en hopelijk kan ik op een dag iets bijdragen aan de club waar ik van hou.”

Barcelona in afscheidswedstrijd van Iniesta langs Vissel Kobe

Barcelona begint nieuwe seizoen met uitwedstrijd tegen Getafe