in

CryCry

Messi in tranen bij vertrek: ”Ik ben hier niet klaar voor”

Messi tranen

Lionel Messi hield onder toeziend oog van duizenden fans bij Camp Nou zijn laatste persconferentie bij FC Barcelona. De Argentijn moest voorafgaand aan zijn eerste woorden de tranen de vrije loop geven. Een vertrek waar Lionel Messi zelf ook niet klaar voor is.

Na de tranen vond de sterspeler toch zijn moment. ”Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. De voorbije dagen heb ik veel nagedacht over wat ik moet vertellen. De waarheid: ik weet het echt niet… Na zoveel jaren is dit heel moeilijk voor mij. Ik ben hier mijn hele leven geweest. Ik ben hier niet klaar voor. Het voorbije jaar met al de conflicten en puinhoop. Toen wist ik wat ik moest zeggen. Nu niet. Dit jaar was ik ervan overtuigd met mijn familie dat we hier zouden blijven. Dit is onze thuis. We hebben altijd gedacht in Barcelona te blijven. Helaas is dit de dag waarop ik vaarwel moet zeggen.”

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1424315266478100480

Na de emotionele toespraak van Messi volgde er een minutenlang applaus van zijn (oud) ploeggenoten, familie en journalisten. Na de toespraak was er ruimte voor vragen en werd er natuurlijk gevraagd naar zijn toekomst en de interesse van Paris Saint-Germain. ”Het is een mogelijkheid, maar tot op heden is er met niemand iets afgesproken. Toen de verklaring uitkwam, heb ik veel telefoontjes gehad, verschillende clubs waren geïnteresseerd. Maar ik heb nog niets afgesloten. Maar we zijn in gesprek”, slot Messi af.

LIVE | Laatste persconferentie Lionel Messi bij FC Barcelona

Demir | FC Barcelona

Barcelona wint zonder Messi eenvoudig van Juventus