in ,

‘Verlies Messi zorgt voor waardevermindering van FC Barcelona’

Het vertrek van Lionel Messi heeft sportief behoorlijke gevolgen voor FC Barcelona. Maar dat is het enige probleem. Zonder de Argentijn gaat de waarde van de de club vermoedelijk een stuk omlaag. Het zou wel eens om een daling van 137 miljoen euro kunnen gaan.

Dat is althans de verwachting van Brand Finance, gespecialiseerd adviesbureau dat zich toelegt op het beter begrijpen van marketingfinanciën. Ze hebben uitgelegd hoe die waardedaling van 137 miljoen euro tot stand komt. Zonder Messi zou FC Barcelona 77 miljoen euro aan sponsorinkomsten verliezen. De verkoop van merchandise zou voor 43 miljoen minder inkomsten zorgen. En op wedstrijddagen kan de omzet wel eens teruglopen met 17 miljoen euro.

”De aanwezigheid van Messi bij Barcelona zorgde zonder twijfel voor meer fans, seizoenkaarthouders, betere spelers, commerciële deals en prijzen. Zijn vertrek kan de club veel kosten en leiden tot een pijnlijke terugval in de marktwaarde”, vertelt Teresa De Lemus, algemeen directeur van de Spaanse tak van Brand Finance.

De huidige waarde van FC Barcelona bedraagt 1,26 miljard euro. Mocht er werkelijk een daling van 137 miljoen euro komen, dan zou het een afname zijn van 11 procent.

Sergio Agüero is gepresenteerd als speler van FC Barcelona

Grote domper voor Agüero; spits moet debuut voor Barcelona uitstellen

Umtiti-knie

‘Toekomst Umtiti ligt mogelijk in Portugal; Benfica denkt na over bod’