in ,

‘Toekomst Umtiti ligt mogelijk in Portugal; Benfica denkt na over bod’

Umtiti-knie

De belangrijkste vraag bij Barcelona is op dit moment: Wie gaan er nog weg? Mogelijk neemt Samuel Umtiti binnenkort afscheid van de club. De Franse verdediger kan zijn carriére mogelijk vervolgen bij de Portugese topclub Benfica.

Met dat nieuws kwam de Portugese krant Record donderdagmorgen naar buiten. Zij schrijven dat Benfica serieus nadenkt over de mogelijkheid om Umtiti over te nemen van FC Barcelona. Er zou zelfs een bod van tien miljoen euro aanstaande zijn. De komst van een nieuwe centrale verdediger heeft prioriteit voor Benfica. Zij zagen deze week de Belg Jan Vertonghen uitvallen met een blessure en hij staat naar verluidt een aantal weken langs de kant.

Samuel Umtiti was lange tijd een gewaardeerde kracht bij Barcelona. Maar inmiddels is hij op een zijspoor belandt en gezien zijn forse salaris zou een vertrek gunstig zijn voor de club. De Fransman is in ieder geval niet populair meer bij de achterban. De supporters zien in hem een van de schuldigen voor het vertrek van Lionel Messi. Dat bleek tijdens het duel om de Trofeu Joan Gamper tegen Juventus. De verdediger werd toen uitgefloten door een deel van het aanwezige publiek.

‘Verlies Messi zorgt voor waardevermindering van FC Barcelona’

Memphis Depay training FC Barcelona

Memphis Depay kan debuteren na grootse actie Pique