Barcelona in afscheidswedstrijd van Iniesta langs Vissel Kobe

Barcelona heeft het seizoen dinsdag op een goede manier afgesloten in Japan. Xavi en zijn mannen waren met 0-2 te sterk voor Vissel Kobe in een wedstrijd die in het teken stond van Andres Iniesta. Het icoon van FC Barcelona nam afscheid van zijn Japanse werkgever.

Frenkie de Jong begon aan de wedstrijd als aanvoerder van Barcelona. Het was opnieuw een teken dat de Nederlander steeds hoger komt te staan in de hiërarchie nu meer en meer ervaren spelers afscheid nemen van de club. Met De Jong binnen de lijnen kwam de Spaanse landskampioen snel op voorsprong dankzij Franck Kessie. De Ivoriaanse middenvelder kwam oog in oog te staan met de doelman van de thuisploeg, waarna hij de bal rustig in de hoek schoof. Een paar minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Eric Garcia kopte de bal vol overtuiging tegen de touwen vanuit een hoekschop. Na het laatste fluitsignaal bleek dat de verdediger met dit doelpunt de eindstand op 0-2 bepaalde.

Deze oefenwedstrijd was voor Xavi een mooi moment om een aantal jonge spelers minuten te geven in de hoofdmacht. Julián Araujo, Prim Coma, Dani Rodriguez, Marc Guiu en Héctor Font maakten hun officieuze debuut.