in

Iniesta: ”Zou geweldig zijn om terug te keren en club te helpen”

Iniesta Vissel Kobe

Het is alweer drieënhalf jaar geleden dat Andres Iniesta vertrok bij FC Barcelona. De middenvelder koos toen voor een avontuur in Japan bij Vissel Kobe, waar hij nog altijd actief is als voetballer. Het is goed mogelijk dat we hem ooit terug gaan zien bij de Catalaanse club.

”Barcelona is mijn thuis en ik voel me nergens beter dan daar”, aldus Iniesta in gesprek met journalist Gerard Romero. ”Ik zou het geweldig vinden om ooit terug te keren bij Barcelona om de club te helpen. Maar ik kan de toekomst niet voorspellen. Ik denk nu vooral nog aan voetballen, maar de tijd haalt me langzaam in. Na mijn carrière wil ik wel in het voetbal actief blijven. Ik weet alleen nog niet waar ik mezelf zie nadat ik gestopt ben. Of ik trainer wil worden of directeur.”

Iniesta ziet dat zijn voormalig teamgenoot Xavi inmiddels hoofdtrainer is bij FC Barcelona. ”Hij heeft tijd nodig. Beetje bij beetje zie ik positieve dingen gebeuren. Het liefst willen we allemaal dat onze periode wordt herhaald. Daar zijn geen garanties voor, maar het belangrijkste is wel dat we weten hoe we Barcelona willen zien voetballen.”

Xavi complimenteus over Napoli: ”Zijn van Champions League-niveau”

FC Barcelona en Napoli houden elkaar in evenwicht