in

FC Barcelona en Napoli houden elkaar in evenwicht

FC Barcelona is donderdagavond in de Europa League niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. In een vol Camp Nou kwam de uitploeg nog wel op voorsprong, maar was het Ferran Torres die Barça vanaf de stip op gelijke hoogte bracht.

FC Barcelona is het avontuur in de Europa League met een gelijkspel begonnen. Anders dan in de Champions League, wordt in de Europa League dit seizoen uitdoelpunten niet dubbel geteld. Beide ploegen beginnen in Napels dus gewoon weer op nul.

In Camp Nou speelde FC Barcelona donderdagavond een matige eerste helft, waarin het tempo enorm laag lag en aanvallend er weinig gecreëerd werd. Alleen Ferran Torres kreeg een aantal opgelegde kansen, maar hij verzuimde te scoren.

Na een half uur spelen was het raak voor de bezoekers, na matig verdedigen van Barcelona Ter Stegen kon in eerste instantie redden, maar in de nastoot was het Zieliński die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1494378237690101762

Na de pauze kwam Barcelona veel frisser uit de startblokken. Er ging nog altijd veel fout, maar de ploeg zette sneller druk en voetbalde verder vooruit. Daarmee kwam Barça ook meer voor het doel. Het zorgde ervoor dat de ploeg van Xavi na een uur spelen een strafschop kreeg, nadat de VAR ingreep voor een handsbal. Ferran Torres, die tot dat moment alles over schoot, faalde vanaf elf meter niet.

Torres kreeg vervolgens nog een aantal grote kansen, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan. Luuk de Jong maakte zich vlak voor tijd bijna opnieuw onsterfelijk in Camp Nou, maar zijn omhaal ging net naast het doel.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1494397167720620032

Door de vele gemiste kansen houdt FC Barcelona Napoli in leven. Het bleef 1-1. Op 24 februari spelen beide ploegen om een plek in de volgende ronde in Napels.

Iniesta Vissel Kobe

Iniesta: ”Zou geweldig zijn om terug te keren en club te helpen”

Jordi Alba

FC Barcelona zet Valencia eenvoudig opzij met prachtige treffer Frenkie