FC Barcelona zet Valencia eenvoudig opzij met prachtige treffer Frenkie

Jordi Alba

FC Barcelona heeft het gelijke spel in de Europa League zondagmiddag van zich afgespeeld. Op bezoek bij Valencia was FC Barcelona heer en meester en werd de thuisploeg met 4-1 verslagen. Door de overwinning stijgt de ploeg van Xavi weer naar de vierde plaats in de Liga.

Waar FC Barcelona in de Europa League nog veel problemen kende met Napoli, was dat zondagmiddag tegen Valencia niet het geval. De ploeg speelde vanaf het eerste moment in een hoog tempo. Maar grote kansen kreeg Barcelona in de eerste twintig minuten maar weinig. De 1-0 van Barcelona kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen, toen Jordi Alba Aubameyang diep stuurde en de spits verbolgens de bal hard tegen de touwen schoot.

Vanaf dat moment ging het snel voor FC Barcelona, want tien minuten later was het al 2-0 voor de Catalanen. Het was het mooiste doelpunt van de middag. Een aanval uit het boekje via Dest en Alba en Frenkie de Jong mocht uiteindelijk voor het doel Barcelona verder op voorsprong schieten. Vlak voor rust schoot Aubameyang met de 3-0 Barcleona op een comfortabele voorsprong.

Na de pauze werd het een stuk grimmiger in Mestalla. Ieder duel werd een overtreding en er werden uiteindelijk veel gele kaarten uitgedeeld. Carlos Soler kopte Valencia nog wel terug in de wedstrijd, maar na de pegel van Pedri was het duel afgelopen.