in

Xavi complimenteus over Napoli: ”Zijn van Champions League-niveau”

FC Barcelona gaat donderdagavond debuteren in de Europa League. Er wacht voor de Catalanen een pittige opgave in de tussenronde van het toernooi. Bij de loting kwam Napoli uit de bak als tegenstander. Xavi is op zijn hoede voor de Italiaanse topclub.

”Ik vind Napoli van Champions League-niveau”, vertelt Xavi op de persconferentie van woensdag. ”Het is wel duidelijk we niet heel veel mazzel hebben gehad bij de loting. Maar het is een mooie test voor ons en een uitgelezen kans om ons verder te ontwikkelen. Het is frustrerend om niet meer in de Champions League te zitten, maar we gaan met elkaar hard werken voor succes in de Europa League.”

Bij het inschrijven van de selectie voor de Europa League moest Xavi een lastige keuze maken. Hij mocht maar drie van de vier winterse aanwinsten op de lijst zetten. Uiteindelijk viel Dani Alves buiten de boot. ”Het was niet eerlijk voor Dani, maar dat zou hetzelfde zijn geweest voor de anderen. Ik heb mijn keuze meer gemaakt met de positie van de spelers in mijn hoofd dan de huidige prestaties. Dani zal rond de wedstrijd wél in de kleedkamer zijn en ons helpen”, aldus Xavi.

Luuk de Jong bezorgt FC Barcelona in blessuretijd punt tijdens stadsderby

Iniesta Vissel Kobe

Iniesta: ”Zou geweldig zijn om terug te keren en club te helpen”