in

Xavi kiest voor underdogrol: ”Zijn geen favoriet in dit toernooi”

FC Barcelona hervat morgen het avontuur in de Europa League met een thuiswedstrijd tegen Galatasaray. De Catalanen worden door veel mensen gezien als favoriet voor de eindzege. Xavi denkt daar anders over.

”Ik beschouw ons niet als een van de favorieten”, laat Xavi weten op de persconferentie van woensdag. ”We kennen de competitie niet, hebben die nog nooit gewonnen. De favorietenrol gaat naar clubs als Sevilla. Tegen Napoli was het goed, dat moet we ook durven te zeggen. Er zit opnieuw een leuke dynamiek in de ploeg en dat moeten we zo houden, te beginnen met de thuiswedstrijd van donderdag tegen Galatasaray. Kansen creëren en die ook afmaken, daar komt het in het voetbal op aan.”

Voor FC Barcelona is het van groot belang dat het dit seizoen een ticket pakt voor de Champions League van volgend seizoen. ”Daarvoor moeten we ofwel de Europa League winnen, ofwel ons werk doen in La Liga. Natuurlijk willen we presteren in Europa, maar onze uitdaging ligt eerder in de Spaanse competitie. Daar willen we zien hoever we staan”, aldus Xavi.

‘Christensen hakt knoop door en wil naar Barcelona’

Jordi Cruijff FC Barcelona

‘Jordi Cruijff krijgt kans op promotie binnen FC Barcelona’