Barcelona sluit competitie af met nederlaag bij Celta de Vigo

FC Barcelona heeft zondagavond de competitie afgesloten met een nederlaag. De kampioen van Spanje moest het onderspit delven op bezoek bij Celta de Vigo: 2-1. Het aansluitingsdoelpunt van Ansu Fati kwam te laat.

Xavi besloot om met een sterke opstelling te beginnen aan de wedstrijd. Sergio Busquets en Jordi Alba ontbraken in de selectie nadat zij deze week al volop afscheid hadden genomen van de club. Franck Kessie stond vanaf het begin aan de aftrap en binnen een kwartier leek hij de score te openen. Hij schoot de bal binnen na een mispeer van Robert Lewandowski en de scheidsrechter keurde de treffer in eerste instantie goed. Maar de VAR greep in nadat duidelijk werd dat de Ivoriaan net buitenspel stond. Barcelona speelde best goed in de eerste helft, maar de Catalanen kwamen vlak voor rust toch op achterstand na een rake poging van Gabri Veiga.

Dezelfde Veiga leek in de tweede helft de bal voor te geven, maar tot verrassing van iedereen resulteerde zijn ‘voorzet’ in een doelpunt. De vreugde in het stadion was enorm, want Celta de Vigo streed nog om lijfsbehoud. In de slotfase van de wedstrijd keerde de spanning nog wel terug na een succesvolle kopbal van Ansu Fati. Hij hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen na een prachtige voorzet van Ousmane Dembele. Vervolgens kwam een echt slotoffensief niet van de grond. Barcelona zocht naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

Door de nederlaag in Vigo eindigt Barcelona met 88 punten als kampioen van het seizoen 2022-2023. De mannen van Xavi kwamen zeventig keer tot scoren en moesten twintig treffer incasseren.

Barcelona Femení wint Champions League na knappe comeback!