in

Barcelona begint met frustrerend gelijkspel aan competitie

FC Barcelona heeft meteen averij opgelopen bij de start van de competitie. De ploeg van Xavi speelde zondagavond met 0-0 gelijk bij Getafe, dat zich maar weer eens van zijn slechtste kant liet zien. Raphinha trapte voor rust in de val van de thuisploeg en dat leidde tot een rode kaart.

Na een goede voorbereiding begon Barcelona zondagavond vol goede moed als regerend landskampioen aan een nieuw seizoen. Xavi had nieuwelingen Oriol Romeu en İlkay Gündoğan meteen opgenomen in zijn opstelling. Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat Getafe ook deze keer weer alles uit de kast haalde om een resultaat te behalen. De thuisploeg maakte veel overtredingen, vertraagde het spel enorm en met al deze dingen haalden ze het bloed onder de nagels van de Barcelona-spelers vandaan. In de eerste helft sloegen de stoppen bij Raphinha door. Na een hele stomme slaande beweging kreeg de Braziliaan een terechte rode kaart. Dat maakte de jacht op de eerste drie punten nóg moeilijker voor de Catalanen.

Barcelona kwam goed uit de kleedkamer na rust en dat leidde tot een aantal goede mogelijkheden. Invaller Abde schoot de bal van dichtbij wild over en een kopbal van Lewandowski werd van de lijn gehaald. Na een uur spelen moest ook Getafe met een man minder toen Mata zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Niet lang daarna moest Xavi met een rode prent naar de tribune vanwege een woede-uitbarsting. De oefenmeester zag dat zijn ploeg er alles aan deed om een treffer te maken, maar dat lukte niet. In de allerlaatste minuut leek Barcelona nog een penalty te krijgen toen de scheidsrechter door de VAR naar de kant werd geroepen na een overtreding op Araujo. Maar de leidsman zag vlak daarvoor een handsbal van Gavi. De stand op het scorebord was na het laatste fluitsignaal hetzelfde als die voor de aftrap: 0-0.

Xavi op zijn hoede voor Getafe: ”Een lastige tegenstander”

FC Barcelona presenteert Deco als nieuwe sportief directeur