in ,

Laporta over band met Messi: ”We respecteren elkaar”

Laporta verkiezingen

FC Barcelona organiseert in januari verkiezingen voor een nieuwe president. De uitverkorene weet nu al dat een belangrijke opdracht wacht in het tevreden houden van Lionel Messi. Kandidaat Joan Laporta weet dat maar al te goed.

”Uiteraard heeft de situatie van Messi prioriteit”, aldus Laporta in gesprek met Catalunya Ràdio. ”Hij is een garantie voor goede kansen op het winnen van prijzen. Hij kan daarin echt het verschil maken. Maar ook commercieel is hij belangrijk voor de club. Mensen hebben het veel over wat hij zou moeten kosten, maar hij levert zonder verkoop ook een hoop geld op.”

Volgens Laporta is er tussen hem en Messi sprake van onderling respect. ”Ik weet dat hij me waardeert en we respecteren elkaar. We hebben contact met Leo, maar er is nog niet gesproken over een eventuele contractverlenging.”

Het is echter nog maar de vraag of Messi lang bij Barcelona wil blijven. De Argentijn is al een tijdje ontevreden. ”Ik hoop dat Leo wacht op een mogelijk voorstel van onze kant. Ik wil gewoon graag dat hij bij Barcelona blijft. De relatie tussen Messi en de club hoort goed te zijn”, besluit Laporta.

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Samenvatting | Barcelona met gemak langs Ferencváros

Dest tegen Cadiz

Samenvatting: Foutenfestival zorgt voor nieuwe nederlaag FC Barcelona