in

Laporta tegen Messi: ”Ga er alles aan doen om je te overtuigen”

Voorzitter Joan Laporta - Lionel Messi - FC Barcelona

Joan Laporta trad woensdag aan als de nieuwe voorzitter van FC Barcelona. in een ceremonie plaatsvond in het Camp Nou waren onder meer spelers van het basketbalteam, vrouwenteam, handbalteam en uiteraard de aanvoerders van het eerste elftal: Leo Messi, Gerard Pique en Sergi Roberto.

Voor Joan Laporta is het in de komende periode van groots belang dat het contract van Lionel Messi wordt verlengd. Tijdens zijn speech richtte de voorzitter zich dan ook op de aanwezige Argentijn. ”Ik ben hier gekomen om beslissingen te maken, zoals Lionel Messi een nieuw contract te laten tekenen”, zei Laporta lachend. ”Sorry dat ik dit hier aanhaal, maar je weet dat ik van hou en dat ik er alles aan ga doen om je hier te houden. Je best de beste uit de historie van de club.”

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1372238936693743619?s=20

Volgens El Confidencial is Joan Laporta in de komende weken direct van plan om met Messi’s vader om tafel te gaan zitten. Volgens de krant wil Laporta Messi een contract voor het leven aanbieden, maar zal hij vanwege de huidige financiële situatie zo’n 30% procent van zijn salaris moeten inleveren.

Ronald Koeman

Laporta liet tijdens zijn toespraak ook blijken aan Ronald Koeman, die ook aanwezig was bij de presentatie, dat hij veel vertrouwen in de coach heeft. “We hebben samengezworen om titels te winnen. Ronald, je weet dat je het vertrouwen hebt van deze nieuwe raad van bestuur. Wat we willen en nu al zien is dat het team beter wordt en we zijn erg blij en zeer hoopvol dat het zal blijven groeien”, aldus Laporta, die zich de komende jaren ook weer volledig op La Masia, de foundation en de financiële situatie gaat richten.

Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona

Koeman over titelstrijd: ”Kunnen geen punten meer verspelen”

FC Barcelona

Live: Real Sociedad – FC Barcelona